– Milyen ételeket kínál az új helyszínen a tizenkettedik Ételkorzó?
– Négy étterem csatlakozott a programunkhoz. A téren működő Galérián és Andantén kívül a Múzeum étterem és a Dreher Söröző települ ki a Tiszai hajósok terére, ami első alkalommal ad helyet az Ételkorzónak. Mindenki igyekszik valami különlegességet is kínálni ebben az öt napban. A Múzeum étterem például bajor ételkülönlegességekkel és sörspecialitásokkal várja majd a vendégeket. A Dreher pedig az Új Néplap Nagy Ízvadászat pályázatára érkezett receptek közül válogat. De lesznek magyaros ízek, illetve a nyár hangulatához elengedhetetlen könnyebb grillek, mediterrán ételek és természetesen desszertek is.
– A hagyományos éttermeken kívül lesznek-e például lacikonyhások a téren?
– Nem. Tartjuk magunkat ahhoz a koncepcióhoz, miszerint az Ételkorzó a klasszikus étkezést népszerűsíti. Tehát olyan partnereink vannak, akik üvegpohárban, porcelántányérban, pincérekkel kínálják az ételeiket.
– Mikor nyitnak az Ételkorzó éttermei?
– Szombaton déltől már mindenki várja a vendégeket, és úgy tervezzük, hogy legalább éjfélig lesznek nyitva. Tehát augusztus 13-tól 17-ig akár már ebédelni is lehet az Ételkorzón.
– Az Ételkorzó nemcsak az ételekről, hanem a kísérőprogramokról is szól. Kiket láthatunk ebben az öt napban?
– Próbáltuk úgy összeállítani ennek az öt napnak a programját, hogy minden korosztály találjon kedvére valót. Az első napon Szűcs Judith, illetve szerdán Varga Miklós talán inkább az idősebbeket szólítja meg, míg a középső napokon Takács Nicolas, Janicsák Veca és Gáspár Laci a fiatalok kedvence lehet. Mellettük fellép Kató Zoltán szaxofonos, aki az új, népzenei feldolgozásokat tartalmazó lemezéről is játszik majd. De hasonló csemege lesz szerintem a Molnár Gyula Lyra-díjas harmonikaművész fellépése is. A zárónap pedig Szolnokról szól majd, hiszen az Alföldi Olajbányász Fúvószenekar mellett Cozombolis is fellép. Két este pedig a helyi rádiók, az Aktív és a Rádió 1 gondoskodik az utcabáli hangulatról.