2025.12.1. (hétfő)

Gyorsan, valami jót

Gyorsan, valami jót

Dátum:

Lehet, hogy nem itt készül a világ legjobb pizzája, még azt is el tudom fogadni, hogy nem is igazi és nem is olasz az, amit a Kossuth utcai Prontoban alkotnak, de hogy nekem ízlik és szeretem, az tény. Délben vagy este, helyben vagy otthon, vállalható.

pronto2_400Elsőre azt gondolná az ember, hogy ennél rosszabb helyen vendéglőt nyitni nem lehet. Hatalmas autós forgalom, dübörgő buszok a megálló miatt, és parkolni sem mindig könnyű a Kossuth út és az Arany János utca kereszteződésénél. Ha jól emlékszem, néhány éve volt is más próbálkozó az egykori tervező vállalat székháza alatt. A Prontonak viszont – láthatóan – bejött a hely, miden bizonnyal azért, mert egy vendéglő sikere nem feltétlenül a helyen múlik.

Ültünk már itt Olaszországban élő egykori szolnokival, aki megesküdött arra, hogy az igazi olasz pizza nem ilyen, sőt nagyon más, de azért ő is és a kislánya is jóízűen megette a Pronto alkotását. Én is ettem már Olaszországban pizzát, de nem vállalkoznék arra, hogy megtippeljem, milyen az igazi olasz pizza. Valahogy úgy vagyok ezzel, mint jóanyám Ujházy húslevesével, ami lehet, hogy nem olyan, mint amilyennek Ujházy Ede szerette, ám ettől függetlenül, számomra az az egyik legjobb, és imádom.

A Pronto pizzája is számomra az egyik legjobb, amit eddig ettem: kellemes a tésztája, tisztességesek a feltétek, és akár helyben, akár házhoz szállítva eszem, friss és rendesen elkészített. Ez lehet a titkok nyitja. Lassan egy éve vagyok – vagyunk – rendszeres vendégei a helynek, ahol mindig ugyanazt a minőséget és kiszolgálást kapjuk.

pronto1_400A Pronto nem akar többnek látszani, mint ami valójában. Egy kedves, fiatalos, helyi kisvállalkozás. Nem tudom, ki a tulajdonos, milyen a viszonya az ott dolgozókkal, viszont úgy érzem, a személyzet is hosszabb távra gondolkodik. Nem tolakodóak, nem flegmák, teszik a dolgukat, ahogy a láthatatlan szakács is. Ha hirtelen nincs más megoldása az ebédre, vagy a vacsorára, a Prontora biztosan számíthatunk.

Megfizethető áron.

Mi kell még? Kitartás, hogy még sokáig lehessen náluk vagy tőlük rendelve enni. És jó idő, mert esténként, amikor már csendesebb a forgalom, és busz is kevesebb fékez a Pronto előtt, kellemes kiülni a teraszukra.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Megosztás:

Legfrissebbek

Hírlevél feliratkozás

spot_imgspot_img

További írások
Kapcsolódó

Új esély

A lepukkantság, az átható pisiszag és a megváltozott közönség miatt szakítottam vagy három éve a Tisza Gyógyfürdőjével. Majdnem két évtizednyi vakszerelem után. Most azonban újra rávettek a jegyváltásra, és bár nem lett minden tökéletes, de legalább visszatértünk oda, ahonnan indultunk.

Az Árkád bevállalta

Volt abban valami elképesztő, hogy Szolnok belvárosában évek óta nem működött igazi cukrászda. Nem fagyizó, meg olyan hely, ahol árulják a süteményeket, hanem ahol készítik is. Jobb sorsra érdemes helyen vágták nagy fába a fejszéjüket az Árkád cukrászda kiötlői.

Jó helyen, jó napot!

Egy pillanatra sem akarja elhitetni, hogy több annál, mint ami. A Baross és a Batthyány utca sarkán néhány hete nyílt Bonjour egy pékségbe oltott kávézó szeretne lenni. A remek helyválasztás, a visszafogott belső, a kitűnő kávé és a péksütemények miatt sokáig hozhat jó napokat.

Sokat látott helyen

Működött már itt gyógyszertár, könyvesbolt, fagyizó, számítástechnikai szaküzlet, telefonos cég. Mivel azonban maga az épület legalább százhúsz éves, biztos, nem teljes a felsorolás. A Lipóti pékség asztalától az őszi várost nézve csak remélem, hogy egy darabig nem kap új funkciót a hely.