2025.10.14. (kedd)

Gyorsan, valami jót

Gyorsan, valami jót

Dátum:

Lehet, hogy nem itt készül a világ legjobb pizzája, még azt is el tudom fogadni, hogy nem is igazi és nem is olasz az, amit a Kossuth utcai Prontoban alkotnak, de hogy nekem ízlik és szeretem, az tény. Délben vagy este, helyben vagy otthon, vállalható.

pronto2_400Elsőre azt gondolná az ember, hogy ennél rosszabb helyen vendéglőt nyitni nem lehet. Hatalmas autós forgalom, dübörgő buszok a megálló miatt, és parkolni sem mindig könnyű a Kossuth út és az Arany János utca kereszteződésénél. Ha jól emlékszem, néhány éve volt is más próbálkozó az egykori tervező vállalat székháza alatt. A Prontonak viszont – láthatóan – bejött a hely, miden bizonnyal azért, mert egy vendéglő sikere nem feltétlenül a helyen múlik.

Ültünk már itt Olaszországban élő egykori szolnokival, aki megesküdött arra, hogy az igazi olasz pizza nem ilyen, sőt nagyon más, de azért ő is és a kislánya is jóízűen megette a Pronto alkotását. Én is ettem már Olaszországban pizzát, de nem vállalkoznék arra, hogy megtippeljem, milyen az igazi olasz pizza. Valahogy úgy vagyok ezzel, mint jóanyám Ujházy húslevesével, ami lehet, hogy nem olyan, mint amilyennek Ujházy Ede szerette, ám ettől függetlenül, számomra az az egyik legjobb, és imádom.

A Pronto pizzája is számomra az egyik legjobb, amit eddig ettem: kellemes a tésztája, tisztességesek a feltétek, és akár helyben, akár házhoz szállítva eszem, friss és rendesen elkészített. Ez lehet a titkok nyitja. Lassan egy éve vagyok – vagyunk – rendszeres vendégei a helynek, ahol mindig ugyanazt a minőséget és kiszolgálást kapjuk.

pronto1_400A Pronto nem akar többnek látszani, mint ami valójában. Egy kedves, fiatalos, helyi kisvállalkozás. Nem tudom, ki a tulajdonos, milyen a viszonya az ott dolgozókkal, viszont úgy érzem, a személyzet is hosszabb távra gondolkodik. Nem tolakodóak, nem flegmák, teszik a dolgukat, ahogy a láthatatlan szakács is. Ha hirtelen nincs más megoldása az ebédre, vagy a vacsorára, a Prontora biztosan számíthatunk.

Megfizethető áron.

Mi kell még? Kitartás, hogy még sokáig lehessen náluk vagy tőlük rendelve enni. És jó idő, mert esténként, amikor már csendesebb a forgalom, és busz is kevesebb fékez a Pronto előtt, kellemes kiülni a teraszukra.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Megosztás:

Legfrissebbek

Hírlevél feliratkozás

spot_imgspot_img

További írások
Kapcsolódó

Második terítés

Tavaly nyár végén jártam ott utoljára, és - mint megírtam - nem voltam elragadtatva a teljesítményüktől. Szombat este ismét lementünk, főleg a több mint ötvenféle palacsinta ígéretének engedve. Vannak pozitívumai a gyaloghídhoz közeli Andanténak.

Kecskesajt, lepény, Nagykörű

Ha nagyon elfogult akarok lenni, azt mondom: a Bor, mámor, Provence könyv egy semmivel sem érdekesebb európai vidéknek csinált kultuszt és turistaáradatot. Amennyiben csak kevésbé szeretnék részrehajló lenni, legyen elég annyi: kellemesen éreztük magunkat szombaton a Nagykörűi Tájház udvarán.

Jó helyen, jó napot!

Egy pillanatra sem akarja elhitetni, hogy több annál, mint ami. A Baross és a Batthyány utca sarkán néhány hete nyílt Bonjour egy pékségbe oltott kávézó szeretne lenni. A remek helyválasztás, a visszafogott belső, a kitűnő kávé és a péksütemények miatt sokáig hozhat jó napokat.

2010: A mi piacunk

Egy mondás szerint, ha egy várost meg akarsz ismerni, akkor menj el az ottani piacra. Szolnokról is sokat elárul a piac, ahol nemcsak vásárolni, de nézelődni, illatokat keresni és a beszélgetésekbe belehallgatni is érdemes. Kihagyhatatlan hely.