2025.08.27. (szerda)

Gyorsan, valami jót

Gyorsan, valami jót

Dátum:

Lehet, hogy nem itt készül a világ legjobb pizzája, még azt is el tudom fogadni, hogy nem is igazi és nem is olasz az, amit a Kossuth utcai Prontoban alkotnak, de hogy nekem ízlik és szeretem, az tény. Délben vagy este, helyben vagy otthon, vállalható.

pronto2_400Elsőre azt gondolná az ember, hogy ennél rosszabb helyen vendéglőt nyitni nem lehet. Hatalmas autós forgalom, dübörgő buszok a megálló miatt, és parkolni sem mindig könnyű a Kossuth út és az Arany János utca kereszteződésénél. Ha jól emlékszem, néhány éve volt is más próbálkozó az egykori tervező vállalat székháza alatt. A Prontonak viszont – láthatóan – bejött a hely, miden bizonnyal azért, mert egy vendéglő sikere nem feltétlenül a helyen múlik.

Ültünk már itt Olaszországban élő egykori szolnokival, aki megesküdött arra, hogy az igazi olasz pizza nem ilyen, sőt nagyon más, de azért ő is és a kislánya is jóízűen megette a Pronto alkotását. Én is ettem már Olaszországban pizzát, de nem vállalkoznék arra, hogy megtippeljem, milyen az igazi olasz pizza. Valahogy úgy vagyok ezzel, mint jóanyám Ujházy húslevesével, ami lehet, hogy nem olyan, mint amilyennek Ujházy Ede szerette, ám ettől függetlenül, számomra az az egyik legjobb, és imádom.

A Pronto pizzája is számomra az egyik legjobb, amit eddig ettem: kellemes a tésztája, tisztességesek a feltétek, és akár helyben, akár házhoz szállítva eszem, friss és rendesen elkészített. Ez lehet a titkok nyitja. Lassan egy éve vagyok – vagyunk – rendszeres vendégei a helynek, ahol mindig ugyanazt a minőséget és kiszolgálást kapjuk.

pronto1_400A Pronto nem akar többnek látszani, mint ami valójában. Egy kedves, fiatalos, helyi kisvállalkozás. Nem tudom, ki a tulajdonos, milyen a viszonya az ott dolgozókkal, viszont úgy érzem, a személyzet is hosszabb távra gondolkodik. Nem tolakodóak, nem flegmák, teszik a dolgukat, ahogy a láthatatlan szakács is. Ha hirtelen nincs más megoldása az ebédre, vagy a vacsorára, a Prontora biztosan számíthatunk.

Megfizethető áron.

Mi kell még? Kitartás, hogy még sokáig lehessen náluk vagy tőlük rendelve enni. És jó idő, mert esténként, amikor már csendesebb a forgalom, és busz is kevesebb fékez a Pronto előtt, kellemes kiülni a teraszukra.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Megosztás:

Legfrissebbek

Hírlevél feliratkozás

spot_imgspot_img

További írások
Kapcsolódó

Kicsiny, de nyitni való

Az Aranylakat parkolójában lakókocsis street food burgerezőt nyitni a legnagyobb hőség idején, az olyan pimasz ötlet, amire csak azt lehet mondani, hogy ha a kitalálói hisznek benne, akkor csatlakozzunk és szurkoljunk! Amit nagyban megkönnyít, hogy tényleg jók a burgereik.

Hugo – hát, jó!

Új vállalkozás indításához sosincs ideális időpont. A jó étteremnek meg nem ismérve a frekventált elhelyezkedés. Viszont kevés annál becsülendőbb van, mint amikor valaki sok év alkalmazotti létből a kockázatosabb vállalkozóiba lép át. Csak támogatni lehet. Legalább egy próbával. Hát go!

Sgrafitto mellett kávé

Aki a Kossuth téren nem bezár, hanem nyit, annak illik támogatni a vállalkozását. Aki ráadásul egy régi, csak nekünk, szolnokiaknak fontos faliképet nem levakartat, hanem felújíttat, arra érdemes odafigyelni. Hogy miért lett Centrum a Múzeumból, nem tudom. De a Centrum Kávézó is vállalható.

Tündike! Ébresztő!

Bevallom, nekem a Tünde volt valamikor A Cukrászda. Igaz, gőzöm sincs arról, hogy a hetvenes években volt-e más, hasonló vendéglátó-ipari egység a városban. Arra viszont tisztán emlékszem, kissrácként kiugrottam a bőrömből, amikor kiderült, hogy egy hosszabb bevásárlás után, vagy színház előtt, netán csak úgy bemegyünk a Tündébe.